Exotische houtsoorten

Exotische houtsoorten

Exotisch! Wie houdt er niet van? We hebben exotische kleding en fruit. Alles met het woord ‘exotisch voelt sexy, verleidelijk’. Dus waarom geen exotische houtlook vloeren? De eerste uitdaging is uit te vinden wat zich precies als “exotisch” laat kwalificeren als het op houtlook vloerkeuze aankomt.
Een paar voorbeelden zijn de Zuid Europese tegels van de merken Flaviker of Marazzi. Beide merken passen in deze categorie die de meeste mensen exotisch zouden noemen.

Maar wat zijn exotische houtlook tegels precies?

De algemene term ‘exotisch’ wordt vaak gebruikt in de context van “uit het buitenland waar het altijd mooi weer is en de zon schijnt”. In de catergorie van houtlook vloeren kan dit worden vertaald naar tegels die de uistraling hebben van hout dat uit exotische landen komt.

houtlook vloeren zijn een mooie en praktische manier om warmte, karakter en kleur toe te voegen – ook al komen ze van over de hele wereld! Deze exotische hardhoutsoorten zijn te vinden in veel verschillende soorten vloeren, zoals eiken of populaire favorieten zoals Braziliaans kersen of Italiaanse olijven.

 

Laatste trends

Hoewel grijze tinten, wittinten en lichte honingkleuren het vaakst gekozen worden, maken donkere exotische houtsoorten de laatste tijd een flinke opmars. Wat in echt hout soms niet te realiseren is, is met houtlook tegels vaak wel te bereiken én te betalen. Denk aan vloeren met een look in coromandel, ebbenhout, walnoot, jatoba of palissander. Een veelbelovende trend in keramische vloeren.

exotische houtsoorten

Adres

Nikkelstraat 3,
8211 AJ Lelystad

Navigeer naar

Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00 - 17:00
Woensdag 10:00 - 17:00
Donderdag 10:00 - 17:00
Vrijdag 10:00 - 17:00
Zaterdag 10:00 - 16:00
Zondag Gesloten