Grote keramisch tegels

Wilt u weten wat Flevisteen voor u kan betekenen.

Grote keramische tegels, de betere investering

De veranderingen die elkaar in een rap tempo opvolgen, hebben meer invloed op het alledaagse leven dan u in eerste instantie zou verwachten. De onzekerheid op de huidige enrgiemarkt bijvoorbeeld, hebben, in combinatie met de overschakeling op alternatieve energiewinning, een directe invloed. Nieuwe wijken worden gasloos.

De gasaansluiting gaat verdwijnen

Wat betekent dit? Er komen in nieuwbouwwijken geen aansluitingen voor gas meer, waardoor er in de huizen geen cv-ketel geplaatst hoeft te worden, maar ook niet meer op gas gestookt kan worden. De nieuwe warmtebron wordt elektriciteit. Dit zal op den duur ook bij bestaande woningen gaan gebeuren. Dat vertaalt zich in nieuwe vormen van verwarming, zoals wand- en plafondplaten in combinatie met vloerverwarming. Vloerverwarming zal vooral bij mensen met koude voeten zeer in de smaak vallen. Om dit type verwarming goed te laten werken, krijgt u te maken met andere vloeren. Houten vloeren kunnen door vloerverwarming kromtrekken of uitdrogen. Vloertegels, pvc vloeren, betonnen vloeren en keramisch parket zijn in opmars. Deze vloeren laten de warmte goed door, waardoor er optimaal gebruik van kan worden gemaakt.

Keramiek

Keramiek wordt gemaakt van klei, soms gemend met speciaal zand. Dit mengsel wordt gebakken en zo ontstaat een prachtig natuurproduct dat zeer duurzaam is. Keramisch natuursteen kunt u verglaasd en niet verglaasd krijgen. De onverglaasde tegel is doffer en heeft daardoor een heel andere uitstraling. Keramische tegels zijn zowel als vloertegels, muurtegels als buitentegels verkrijgbaar. Ze zijn sterk, hebben een lange levensduur, verkleuren niet, zijn kras vast en milieuvriendelijk. Daarnaast zijn ze vuurvast, onderhoudsarm en dankzij hun poreusheid uiterst geschikt voor vloerverwarming. De Romeinen gebruikten ze al voor de verwarming van hun huizen en in Duitsland en Oostenrijk worden ze ook gebruikt om de grote kachels die vaak in de keukens staan mee te bekleden. Keramiek kan met een vochtige doek, eventueel met wat zeep, makkelijk schoongemaakt worden.
keramisch parket met vloerverwarming

WIJ HEBBEN MEER DAN 25 JAAR ERVARING

Bel ons op

0320 – 744 000

keramisch parket laten leggen
keramisch parket
grote keramische tegels

Vloerverwarming

Dit maakt dat keramisch natuursteen ideaal is voor een vloerverwarming beste kwaliteit. Wie overweegt om vloerverwarming in de badkamer of in de huiskamer aan te brengen, doet er goed aan de keramische tegels bij dit proces mee te nemen. De tegels zijn in een grote variatie aan kleuren te vinden en, een ander voordeel, in allerlei grootten. Op die manier kan de tegel passend gemaakt worden bij de ruimte. Een grote ruimte krijgt extra uitdrukkingskracht door grote keramische tegels. Terwijl een kleinere badkamer eerder een wat kleinere tegel vraagt. U kunt ook voor een vloer-muur combinatie kiezen. Tegels in een houtstructuur voor de vloer en een crèmekleurige tegel voor de wand. Of andersom natuurlijk. Zo krijgt de kamer de uitstraling die u graag wilt. Op die manier kunt u vloerverwarming nemen die onder een ‘houten vloer’ ligt. Alsof er gewoon parket gelegd is. Waar parket onderhoud vraagt en per zoveel jaar geschuurd, geboend of gelakt moet worden, volstaat het de keramische vloer te stofzuigen en met een vochtige doek na te gaan. Makkelijk vwat betreft onderhoud, geen extra maatregelen, de kans op krassen is uiterst gering en altijd even mooi. Dat is een ander voordeel van keramiek, het behoud zijn kleur, uitstraling en -eventueel- glans.

Energiebesparend

Zoals gezegd staan we voor een nieuw tijdperk. Energie wordt anders opgewekt, geleverd en ingezet. Zonnepanelen zorgen er voor dat u zelf energie opwekt en thuiscentrales dat de energie bewaard kan blijven. Een van de steeds belangrijker wordende factoren is energiebesparing. Dat geldt eens te meer wanneer u geen zonnepanelen kunt of mag plaatsen. Op dat moment wordt het zeker tijd om aan een vloerverwarming beste kwaliteit te denken. Aangezien deze vorm van verwarming energie bespaart, loont het te overwegen hiernaar over te stappen. Daarbij gelden nog twee belangrijke overwegingen, namelijk dat door de aanleg van vloerverwarming het gehele binnenklimaat verbetert en dat dit met name het geval is wanneer de warmte goed doorgeleid wordt. De aanleg van een vloerverwarming gaat dan ook veelal gepaard met een nieuwe soort vloer. Geen vloerbedekking, geen hout, geen laminaat en geen linoleum. Deze producten combineren niet optimaal met vloerverwarming. Tegels, vloertegels, keramisch parket doen dan juist wel. Door deze keuze te combineren met keramische wandtegels in badkamer en keuken, zet u de energiebesparing door, terwijl de beide ruimtes ook nog eens goed schoon te houden zijn.

Vakwerk

Het aanleggen van vloerverwarming met als bovenlaag een keramische vloer is vakwerk. Voordat de vloerverwarming aangelegd kan worden, moet eerst de ondergrond voorzien worden van een extra warmteschild om naar boven komende kou de pas af te snijden. Dan moet de vloer waterpas gemaakt worden en glad, zodat er geen schade aan de verwarmingsdeken kan ontstaan. Dan pas kan begonnen worden aan het leggen van de vloer en de tegels. Wilt u precies weten wat het betekent om een vloerverwarming te laten installeren? Neem dan contact op met een vakman. Flevisteen/Keramisch Parket van Okke de Vries is zo’n vakkundig bedrijf. Hier krijgt u niet alleen goed advies, u kunt hier prima terecht voor een offerte. Mocht u graag willen weten hoe zo’n vloer er uit gaat zien, loop dan eens binnen bij de grootste showroom met uitgestalde vloeren op de grond. U zult zien dat er voor iedereen een mooi aanbod te vinden is. Een belangrijk ander voordeel is dat het bedrijf u een goede garantie biedt op een door hen gelegde vloer. Zo hebt u niet alleen veel plezier van uw nieuwe vloer, uw nieuwe verwarming, een sterk verbeterd binnenklimaat, maar ook nog eens de zekerheid dat er garantie op zit. Wat natuurlijk niets is bij de liefde die u van uw partner zult ondervinden nu zij nooit meer koude voeten heeft. Iets dat uzelf ook gaat waarderen wanneer u op koude winteravonden samen in bed stapt. Als u vragen heeft over isolatieglas kunt u ook bij  ons terecht via Glaszetter Amsterdam.

Adres

Nikkelstraat 3,
8211 AJ Lelystad

Navigeer naar

Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00 - 17:00
Woensdag 10:00 - 17:00
Donderdag 10:00 - 17:00
Vrijdag 10:00 - 17:00
Zaterdag 10:00 - 16:00
Zondag Gesloten