Keramisch

Natuursteen

Wilt u weten wat Flevisteen voor u kan betekenen.

Keramisch natuursteen, het beste uit twee werelden

Er bestaan veel soorten natuursteen met elk hun eigen kenmerkende uitstraling. Marmer bijvoorbeeld geeft een heel andere sfeer aan een ruimte dan leisteen. De uitstraling is onder andere afhankelijk van de structuur van de steensoort, maar ook van de kleur en de tekening van het gesteente. Een natuurstenen vloer past dan ook in elke interieur. Of eigenlijk moeten we zeggen: in elk interieur past wel een bepaalde natuursteen-look. Want niet elke steensoort is geschikt als vloer in een bepaalde ruimte. En daarmee hebben we meteen een van de nadelen van natuursteen te pakken. Maar de mens zou de mens niet zijn als hij daar niet iets op gevonden had: een keramische tegel met alle gunstige eigenschappen vandien en de kenmerkende look en uitstraling van echt natuursteen.

De voordelen ten opzichte van natuursteen

Er bestaan verschillende voordelen van keramisch natuursteen ten opzichte van echt natuursteen. Zo zijn keramische tegels – in tegenstelling tot natuursteen – goed bestand tegen allerlei schoonmaakmiddelen, maar ook tegen bijvoorbeeld speeksel van huisdieren en kinderen. Ook hoeft u niet bang te zijn dat uw vloer wordt aangetast als uw pup of (klein)kind een ‘ongelukje’ heeft gehad. Bovendien is de toplaag zo gehard dat deze vrijwel onverslijtbaar is en een hoge krasbestendigheid heeft. Een ander belangrijk voordeel is dat de tegels van keramisch natuursteen geschikt zijn voor vloerverwarming. Dat geldt niet voor elke soort natuursteen. Tot slot zijn keramische tegels maatvast en verkrijgbaar in diverse afmetingen. U kunt kiezen voor een legpatroon met tegels van gelijke afmeting, maar ook voor een zogenoemde ‘modulevloer’ waarbij tegels van verschillende afmeting een speels en levendig patroon vormen.

 

WIJ HEBBEN MEER DAN 25 JAAR ERVARING

Bel ons op

0320 – 744 000

De voordelen ten opzichte van andere soorten vloerbedekking

Het meest genoemde voordeel van keramische tegels is het praktische onderhoud. Een houten vloer moet regelmatig in de olie of was gezet worden, uit stoffen vloerbedekking kunnen vlekken moeilijk verwijderd worden en vinyl of linoleum vervuilt en slijt. Ook de levensduur is een belangrijk argument om te kiezen voor een keramische tegelvloer, deze gaat namelijk wel een leven lang mee! Keramische tegels zijn bovendien geschikt voor elke ruimte en kunnen ook buiten gelegd worden. Een nadeel dat wel genoemd wordt, is dat vloertegels kil aanvoelen. Toch zal dit ‘nadeel’ vooral voor de zomermaanden gelden. In een tijd dus dat een koele vloer juist zijn voordelen heeft. Steen en keramiek nemen de temperatuur van de omgeving langzaam op, maar ze houden de opgeslagen warmte goed vast en staan hem langzaam weer aan de omgeving af. Een keramische vloer is uitermate geschikt voor vloerverwarming en voelt dan ook zeer comfortabel aan.

Nauwelijks van echt te onderscheiden

Keramisch natuursteen is niet nieuw, het bestaat al veel langer, maar de techniek om keramische vloertegels te produceren is de laatste jaren sterk verbeterd. De beste keramische tegels worden tegenwoordig zo gebakken dat de kleur van de toplaag hetzelfde is als die onder de toplaag. Daardoor zullen beschadigingen – áls ze al eens voorkomen – net als bij echte natuursteen nauwelijks opvallen. Bovendien beschikken de topmerken over meer variatie in prints. Bij goedkopere soorten ziet u steeds opnieuw dezelfde tekening in de tegels terugkomen. Flevisteen is al vijftien jaar gespecialiseerd in keramische tegels en wij werken alleen met de beste merken, zowel voor keramisch parket – keramische vloertegels in houtmotief – als voor keramisch natuursteen. Onze showroom is de grootste in het land en u bent bij ons van harte welkom om zelf vast te stellen hoe authentiek de huidige keramische tegels ogen en welke mogelijkheden zij bieden.

Zelf leggen of laten leggen

Keramisch parket en keramisch natuursteen laat u het best door de vakman leggen, hoewel de geoefende doe-het-zelver een badkamer of kleine keuken prima aan zal kunnen. Bij grotere oppervlakken is het al moeilijker om een perfect egale vloer te leggen. En als u vloerverwarming wilt, vraagt de klus nog meer vakmanschap. De tegelzetters van Flevisteen zijn vakkundig opgeleid en hebben jarenlange ervaring met het leggen van keramische vloeren. Wij geven dan ook vijf jaar garantie op het leggen van een keramische natuurstenen vloer of keramisch parket. Graag ontvangen wij u in onze showroom, waar wij de tijd nemen voor het beantwoorden van uw vragen en het vrijblijvend opstellen van een offerte.

Adres

Nikkelstraat 3,
8211 AJ Lelystad

Navigeer naar

Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00 - 17:00
Woensdag 10:00 - 17:00
Donderdag 10:00 - 17:00
Vrijdag 10:00 - 17:00
Zaterdag 10:00 - 16:00
Zondag Gesloten