Keramische badkamertegels

Wilt u weten wat Flevisteen voor u kan betekenen.

Keramische tegels in uw badkamer

Het uitkiezen van een badkamervloer is niet altijd een gemakkelijke opgave. De badkamer is een ruimte waar regelmatig een hoge luchtvochtigheid aanwezig is en waar de vloeren constant nat worden. De belangrijkste voorwaarde voor een badkamervloer is dan ook dat de vloer goed waterdicht moet zijn. Keramische badkamertegels zijn daar de oplossing voor. Het grote voordeel van badkamertegels is dat ze volledig waterdicht zijn en uitermate gemakkelijk te onderhouden. Maar niet iedereen vind badkamertegels mooi. Ondanks dat deze tegels in talloze designs en maten verkrijgbaar zijn, houden veel mensen toch meer van de natuurlijke en warme uitstraling van hout. Maar een houten vloer in de badkamer is niet zo gemakkelijk en zelfs af te raden. Hout en vocht gaan absoluut niet samen en een houten vloer in uw badkamer installeren is vragen om problemen. Een goed alternatief daarvoor is keramisch parket.

Wat zijn keramische badkamertegels?

Keramische badkamertegels kent iedereen wel. Dit zijn wandtegels of vloertegels in allerlei vormen, maten en designs. Het voordeel van een vloer met keramische badkamertegels is dat de vloer ongelofelijk sterk is en gemakkelijk te reinigen. Ook is onder keramische tegels gemakkelijk vloerverwarming te leggen. Vloerverwarming heeft geen enkele invloed op de werking van de tegelvloer. Wanneer u denkt de uitstraling van een mooie houten vloer te missen bij het kiezen voor keramische badkamertegels, dan kunt u kiezen voor keramisch parket. Dit zijn ook keramische tegels, maar dan met een zeer natuurgetrouwe look van een houten vloer.Met een keramische parketvloer heeft u een prachtige badkamervloer met het uiterlijk van een houten vloer, maar u ondervindt niet de nadelen van een houten vloer. De vloertegels van uw keramische parketvloer zijn dusdanig natuurgetrouw, dat u de nerven zelfs kunt voelen. U heeft de keuze uit een collectie van verschillende houtsoorten, zoals eikenhout, beukenhout of kersenhout. Om uw vloer er nog meer op een echte houten parketvloer eruit te laten zien, zijn de tegels in stroken verkrijgbaar, net als echte parketplanken. Als u dan de vloer in wildverband laat leggen, is er geen onderscheid meer met een echte houten parketvloer, maar u heeft wel uw parketvloer in de badkamer.

Als specialist in keramische parketvloeren heeft Flevisteen een uitgebreide collectie aan verschillende soorten keramische parketvloeren en badkamertegels. Wanneer u wenst kunnen wij ook uw vloerverwarming beste kwaliteit regelen, zodat u altijd een heerlijk behaaglijk warme badkamer heeft. Wilt u eens keramische parketvloeren bekijken of voelen? Neemt u dan eens een kijkje in onze grootste showroom van Nederland in Lelystad. Hier vindt u al onze vloeren die wij door een specialist bij u kunnen laten leggen en kunt u zich uitgebreid laten voorlichten over alle mogelijkheden.

keramische badkamertegels
natuursteen badkamer

WIJ HEBBEN MEER DAN 25 JAAR ERVARING

Bel ons op

0320 – 744 000

Flevisteen B.V.
keramische badkamertegels
keramisch parket
keramische badkamertegels
keramische parket

Vloerverwarming

Vloerverwarming kan perfect aangebracht worden onder een keramische parketvloer. Het voordeel van vloerverwarming is dat de vloer heel geleidelijk en gelijkmatig opwarmt en u geen lelijke radiatoren nodig heeft. U heeft in uw gehele badkamer dus een gelijkmatige temperatuur en u bespaard met deze wijze van verwarmen ook energie. Vloerverwarming is daarom ook ecologisch verantwoord en u bespaard er energiekosten mee. Tevens hoeft u bij het ontwerp van uw badkamer geen rekening te houden met een radiator, wat u meer vrijheid geeft.

Houten vloeren en vloerverwarming gaan niet goed samen. Hout reageert op de temperatuurwisselingen door te gaan krimpen of uit te zetten. Met uw keramische parketvloer heeft u daar geen last van. Met vloerverwarming vermijdt u ook een mogelijk nadeel wat aan een keramische parketvloer kleeft, namelijk dat de vloer te koud is om blootsvoets overheen te lopen. U kunt vloerverwarming aansluiten op de thermostaat, zodat u ‘s morgens als u uw badkamer inkomt direct over een behaaglijk warme vloer loopt.

Voor een vloerverwarming beste kwaliteit kunt u ook bij Flevisteen terecht. Wij zijn niet alleen een specialist in keramische parketvloeren en badkamertegels, maar kunnen tevens uw vloerverwarming aanleggen. U hoeft dan zelf niet op zoek naar een specialist die uw vloerverwarming aanlegt, want Flevisteen combineert het leggen van uw vloerverwarming met uw keramische vloertegels. Vraagt u ons gerust naar de mogelijkheden en uiteraard mag u ook altijd een parketvloer uitkiezen zonder er vloerverwarming bij te nemen.

De vele voordelen van een keramische parketvloer

  • Met een keramische parketvloer in uw badkamer heeft u een vloer die niet te onderscheiden is van een echte parketvloer. Toch mijdt u alle nadelen die er kleven aan een parketvloer in de badkamer, zoals vocht waar een parketvloer niet tegen bestand is en het combineren met vloerverwarming.
  • Het onderhoud van een keramische parketvloer verschilt niet met het onderhoud van de overige tegels in uw badkamer. U kunt de badkamertegels desnoods met chemische schoonmaakmiddelen reinigen en ook kalkaanslag kan gewoon met een antikalk schoonmaakmiddel worden verwijderd.
  • Onderhoud dat u bij een parketvloer regelmatig moet plegen, zoals het schuren, lakken of in de was zetten van de vloer is helemaal niet nodig. U behoudt zonder verder onderhoud gewoon de originele houtstructuur van uw vloer. U hoeft ook niet bang te zijn dat de houtstructuur van uw vloer in de loop der jaren zal verminderen.
  • Een keramische parketvloer is bestand tegen uv-licht. De vloer zal dus niet na verloop van tijd verkleuren, maar behoudt altijd de originele kleur.
  • Ondanks dat uw vloer uit keramische tegels bestaat hoeft u door middel van vloerverwarming nooit last te hebben van een koude badkamervloer. In tegenstelling tot een echte parketvloer zal de vloer door de warmte niet gaan werken. Uw vloer zal dus nooit krimpen, uitzetten, kraken of scheuren gaan vertonen.
  • Wens u een volledige badkamer in houtlook, dan is het ook mogelijk om de keramische parkettegels te gebruiken voor uw badkamerwanden.

 

Ook een vloer met het uiterlijk van natuursteen mogelijk

 

Als u een badkamervloer wenst van natuursteen, dan kunt u ook tegen enkele nadelen van natuursteen aanlopen. Niet alle natuursteen is geschikt om te plaatsen in de badkamer. Of soms moet er over de natuursteen nog een speciale coating aangebracht worden om de vloer waterdicht te maken. Ook is natuursteen minder geschikt om te gebruiken in combinatie met vloerverwarming. Maar ook hier is een uitstekend alternatief voor met keramisch natuursteen.

Net als bij een keramische parketvloer bestaat een vloer van keramisch natuursteen uit keramische badkamertegels, maar dan met een zeer natuurgetrouwe natuursteendesign. Hoe u uw natuursteen badkamervloer eruit wilt laten zien is geheel aan u, want er zijn verschillende natuursteendesigns verkrijgbaar, zoals marmer, leisteen of graniet. Uw keramische natuursteenvloer zal niet meer te onderscheiden zijn van echt natuursteen.

Ook voor keramisch natuursteen zit u bij Flevisteen goed en kunt u ook kiezen of u door ons vloerverwarming erbij wilt laten installeren. Voor al uw vragen nodigen wij u graag uit om eens een bezoekje te brengen aan onze showroom in Lelystad. U kunt hier alle keramische natuursteenvloeren bekijken en u uitgebreid laten adviseren door onze vakkundige medewerkers.

Adres

Nikkelstraat 3,
8211 AJ Lelystad

Navigeer naar

Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00 - 17:00
Woensdag 10:00 - 17:00
Donderdag 10:00 - 17:00
Vrijdag 10:00 - 17:00
Zaterdag 10:00 - 16:00
Zondag Gesloten