Keramische tegels

De voordelen van keramische tegels zijn makkelijk te benoemen. Ze zijn krasbestendig, onderhoudsvriendelijk, hebben een extremehardheid, in allerlei maten te krijgen en ze zijn heel mooi.

Vloertegels

Vaak worden keramische tegels voor tuinpaden, terrassen of in badkamers voor wandbekleding gebruikt. Wat nog niet zo bekend is, is dat ze ook uitstekend als vloertegels dienst doen. Hier komt het materiaal waarvan ze gemaakt zijn volledig tot zijn recht. Keramiek heeft een, wat men noemt, lage warmteweerstand. Zij zijn daardoor ideaal voor vloerverwarming. Waar wel aandacht aan besteed moet worden is wie de vloer gaat plaatsen. Flevisteen laat de vloer bij u aanbrengen met zeer kleine bijpassende voeg zodat deze nauwelijks opvalt.

Vakman

Alles begint met een wens. Van daaruit wordt gekeken wat mogelijk is en hoe het te realiseren valt. Handig is om alle wensen op te schrijven en dit te gebruiken om met de vakman in gesprek te gaan. Het is nog te vroeg om al met een offerte te starten, aangezien de mogelijkheden nog niet verkend zijn. Na het gesprek kan thuis besproken worden wat wel en wat niet kan en wat de eventuele keuze betekent. De keuze voor vloerverwarming heeft te maken met het binnenklimaat van de woning en de keuze om energie te besparen. Is alles besproken en is de keuze duidelijk, dan is het aan de tijd een offerte aan te vragen. Doe dit bij een erkend vakman, zodat vanaf de start duidelijk is hoe het met garantie en prijs gesteld is zonder verrassingen achteraf. Zo’n vakman vind je bij Flevisteen/Keramisch parket. Okke de Boer is al 13 jaar als specialist op het gebied van keramisch parket bekend.

Vloerverwarming

De voordelen van vloerverwarming zijn

1. altijd lekker warm in huis
2. nooit meer koude voeten. Met name op badkamers is dit een heel groot voordeel, want stap je uit bad, dan stap je op een lekker warme vloer.
3. Ze is energiezuinig.
4. Minder stofcirculering

Vloerverwarming onder een houten vloer heeft als nadeel dat het hout werkt, waardoor het scheef kan trekken of scheuren gaat vertonenen geleidt lang niet zo goed als keramische vloeren en dus lastig je optimale temperatuur te behalen. Keramisch tegels zijn hard en goed geleidend. Dit materiaal zorgt er voor dat de vloer overal lekker warm is. Plus, het is makkelijk te onderhouden. Regelmatig met een vochtige doek erover en klaar.

Keramisch natuursteen

Keramisch natuursteen (een tegel die lijkt op natuursteen) heeft naast de reeds genoemde voordelen, nog een paar extra’s in petto. Ze zijn zuurbestendig en krasbestendig, wat betekent dat ze niet wit uitslaan als er iets op de vloer valt of krassen vertoont wanneer er een stoel of een meubel wordt verschoven Ze zijn heel makkelijk schoon te maken en schoon te houden. Mocht iets op de stenen terecht komen, volstaat een doekje om het even op te vegen. Ze zijn in allerlei afmetingen en kleuren verkrijgbaar. Je kunt ze voor wanden, vloeren en buiten gebruiken. Het is een natuurlijk product, waardoor ze ook nog eens duurzaam zijn en een leven lang meegaan.


Kiezen

Eigenlijk is het niet zo moeilijk om te kiezen. Als je alle voordelen van de keramische tegels op een rij zet, wordt snel duidelijk dat dit een prima keuze is. Dat geldt eens te meer als het besluit genomen wordt om voor vloerverwarming te gaan. Het kiezen beperkt zich dan ook tot welke afmeting, welke kleur en wat mag het kosten? Neem daarbij mee dat een keramische vloer een hele lange levensduur heeft. En, kijk naar de garantie die de vakman op de tegels geeft. Belangrijk is de zogenaamde warmteweerstand. Dat heeft te maken met het isolerend vermogen van de vloerbedekking. Keramische tegels hebben een lage warmteweerstand en geven de warmte goed af. Mocht je nog twijfelen, vraag dan de vakman om informatie. Of, start met de badkamer en je zult zien hoe de nieuwe vloerverwarming en de daarop aangebrachte keramische tegels gewaardeerd worden. Daarna is de beslissing om ook voor vloerverwarming en keramische vloertegels in de woonkamer te kiezen, snel genomen.