Keramisch parket is een keramische tegelvloer waarbij de tegels zijn uitgevoerd met de kleur en nerfstructuur van hout. Het heeft de luxe en warme uitstraling van een houten vloer, maar biedt tegelijkertijd alle voordelen van vloertegels. Het is duurzaam, slijtvast en het vergt geen onderhoud. Bovendien combineert het uitstekend met vloerverwarming en het kan zelfs op vloeren en wanden van natte ruimtes worden geplaatst.

Keramisch parket voordelen

Met keramisch parket kiest u voor een stevige vloer die uw leven lang mee kan gaan. Net als gewone keramische tegels zijn ze gemaakt porcellanato, extreem hard en ongevoelig . Behalve tint en patroon bepaalt dit ook de vuurvaste en waterbestendige eigenschappen. Positieve keramisch parket ervaringen zijn:

  • Slijt- en krasvast
  • Eenvoudig in het onderhoud
  • Verkleurt niet
  • Werkt niet (trekt niet krom)
  • Met minimale voeg te leggen
  • Ongevoelig voor vocht en vlekken, dus ideaal voor keukens, badkamers, toiletten
  • Goede warmtegeleider, dus geschikt voor vloerverwarming

Aandachtspunten bij keramisch parket

Naast pluspunten heeft keramisch parket ook een aantal nadelen:

  • Relatief duur in aanschaf
  • Ondergrond moet geschikt en goed vlak zijn

 

Gemiddelde prijs keramisch parket

De prijzen voor keramisch parket liggen gemiddeld tussen de €50 en €150 per vierkante meter inclusief BTW. Wij hanteren één kwaliteit en de prijsverschillen zitten vooral in de afmeting, uitstraling en herhalingspatroon. Vanzelfsprekend biedt Flevisteen alleen A-kwaliteit tegels van gerenommeerde Italiaanse en Spaanse tegelfabrieken.

Vloer laten leggen door een specialist

U kunt op vrijwel alle ondergronden keramisch parket leggen en zelfs laten doorlopen op wanden en vloeren van badkamers en buitenruimtes. Van gewone standaard 60x60cm tegels tot parketstroken van 180 cm lang en XL-vloertegels, u heeft alle keuze in formaten en legpatronen zoals visgraat, blokmotief of wildverband. Verder kan er met minimale voegen worden gewerkt, wat zorgt voor bijzondere ruimtelijke effecten. Verzekerd zijn van een strakke vloer? Laat dan keramisch parket leggen via de specialisten van Flevisteen.

De grootste showroom van Nederland

Ontdek nu het grootste aanbod keramisch parket of houtlook bij Flevisteen in Lelystad en overtuig uzelf van onze kwaliteiten en uitstekende service. Wij zijn al meer dan 13 jaar tegelexpert door heel Nederland.

U vindt onze prachtige showroom aan Nikkelstraat 3, 8211 AJ Lelystad (industrieterrein Oostervaart). 0320 744000 – info@flevisteen.nl.

Unicom Starker

Bent u op zoek naar tegels die eruit zien als natuursteen? Dan zijn de tegels van Unicom Starker een goede keuze.

Sant Agostino

Bent u op zoek naar tegels die eruit zien als natuursteen? Dan zijn de tegels van Sant Agostino een goede keuze.

Rex tegels

Bent u op zoek naar tegels die eruit zien als natuursteen? Dan zijn de tegels van Rex tegels een goede keuze.