Onderhoud
Keramisch Parket

Wilt u weten wat Flevisteen voor u kan betekenen.

Onderhoud keramisch parket

Met keramisch parket kies je voor een tegelvloer met duurzame eigenschappen die vrijwel onderhoudsvrij is. Toch kan er na verloop van tijd vlek- of waasvorming optreden. Meestal komt dat door het gebruik van verkeerde reinigingsmiddelen. Daarom geven we een aantal onderhoudstips keramisch parket en schoonmaak van keramische tegels waardoor je nog langer plezier van een keramische vloer hebt.

Vlekken weghalen

Keramische tegels zijn op zeer hoge temperaturen gebakken. Daardoor zijn ze keihard en nauwelijks poreus, en dat geeft veel voordelen bij het onderhouden van keramische vloeren. Zo zijn vuil- en vocht resten makkelijk op te nemen met een wisser of vochtige doek en ze laten vrijwel geen vlekken achter. Het is daarbij belangrijk om vuil-, vocht- en vetresten altijd bijtijds op te ruimen, want de voegen zijn poreuzer en dus wel vatbaar voor eventuele verkleuringen.

Onderhouden van keramische vloeren na het leggen

Na het plaatsen van een tegelvloer kan er een cementsluier ontstaan. Dit is vrij normaal en komt door het inwassen van de tegels. Het kan na zo’n uur of zeven optreden en je dweild het op met schoon water, eventueel met een scheut azijn erbij. Let wel op: voeg geen azijn toe bij gepolijste tegels.

We raden aan de vloer altijd binnen 48 uur geheel en goed te reinigen, daar dit het makkelijkste gaat. Hoe langer men wacht des te lastiger wordt het om de cementsluier te verwijderen. Zolang de waas blijft zitten, dweil je met een speciale cementsluierverwijderaar, te verkrijgen in de bouwmarkt. Hierna moet het echt verdwenen zijn en kunt u gaan genieten van een vloer voor het leven van Flevisteen.

Gebruik de juiste schoonmaakmiddelen

Keramische tegels onderhouden met allesreinigers, groene zeep of kant-en-klare reinigingsdoekjes is echt taboe. Door de paraffine of oliehoudende basis laten ze zowel op tegels als voegen een vettige filmlaag achter die vuildeeltjes juist aantrekt. Dweilen kan dan ook het beste met gewoon water, eventueel met een scheut azijn of spiritus om goed te ontvetten of een speciaal ontvettend dweilmiddel. Of gebruik een speciale milde oplosmiddelvrije tegelreiniger zoals HMK R157.

Bij intensief gebruik is het wel aan te raden de vloer af en toe te behandelen met een stoomreiniger.

Hiermee lost het vet en vuil net even wat makkelijker op. Zeker wanneer u huisdieren mocht hebben

Onderhoudstips keramisch parket

Door regelmatig de vloer vrij te maken van vuildeeltjes, zand en haren houd je de vloer in goede conditie. Juist minuscule zanddeeltjes kunnen door inlopen op den duur toch krasjes veroorzaken. Zorg dus voor een royale schoonloopmat, en veeg of zuig indien nodig dagelijks de vloer schoon. Doe dat ook voordat je gaat dweilen, want daarmee heb je het halve werk al gedaan.

Mocht u alsnog schade of vuil hebben dat u er niet af krijgt, neem gelijk contact met ons op voor vrijblijvend advies!

onderhoud keramisch parket
onderhoud keramisch parket
Visgraat

Visgraat

Klassieke elementen in je interieur zijn weer in de mode. Voerden vorige jaren vooral industriële woningtrends de boventoon, de nieuwste trends keramisch parket zijn nu zijn vintage stijlen. En dat mag best een tikje chique. Laat bijvoorbeeld houtlook tegels leggen als luxe parketvloeren van weleer, dus in een visgraat-, Versailles-of Hongaarse punt. Denk aan smal visgraatparket met donkere wenge tegels of ga voor een moderne variant met brede stroken in licht of white wash eiken. Zulke patronen doen het ook goed in badkamers of keukens, en trek dat gerust door naar de wanden. Dat geeft gegarandeerd een groots effect.

Lees meer
Casamood

Casamood

Casamood keramisch parket Casa Dolce Casa is een jong Italiaans merk dat sinds 1994 op de markt is gekomen. De meest voorkomende tegel in het merk...

Lees meer
Panaria

Panaria

Panaria keramisch parket Planaria is sinds 1974 een toonaangevende producent van vloeren en bekleding in huis. Ze produceren zowel binnen- als...

Lees meer

Adres

Nikkelstraat 3,
8211 AJ Lelystad

Navigeer naar

Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00 - 17:00
Woensdag 10:00 - 17:00
Donderdag 10:00 - 17:00
Vrijdag 10:00 - 17:00
Zaterdag 10:00 - 16:00
Zondag Gesloten