Keramische tegels

Wilt u weten wat Flevisteen voor u kan betekenen.

Een prachtige en duurzame vloer met keramisch parket

Wilt u een nieuwe vloer laten leggen, dan heeft u een ongekende keuze uit veel verschillende soorten vloeren. Een populaire vloer waar tegenwoordig veel voor gekozen wordt is een houten vloer. Er wordt vaak voor een houtvloer gekozen omdat het gemakkelijk te onderhouden is. Dit valt voor een houten vloer nog te bezien, want een houten vloer vergt voor het dagelijks onderhoud dan niet veel onderhoud, het moet wel regelmatig geschuurd en gelakt worden. Ook kan een houten vloer veel gevoeliger zijn voor vocht en is het moeilijk te combineren met vloerverwarming. Een goed alternatief voor een houten vloer is keramisch parket.

Wat is keramische parket?

Keramisch parket zijn vloertegels met een zeer natuurgetrouw uiterlijk van hout. Het grote voordeel van dit keramische hout is dat u kunt profiteren van alle voordelen van een houten vloer, maar geen hinder ondervindt van de nadelen. Keramische vloertegels met het uiterlijk van een houten vloer zijn enorm duurzaam, vergt geen onderhoud en gaan goed samen met vloerverwarming. Dit zijn voordelen die bij de klassieke houten vloeren niet altijd opgaan. Toch blijft het natuurlijke karakter van de vloer behouden door het uiterlijk van de keramische tegels. De tegels kunnen namelijk voorzien zijn allerlei verschillende soorten houtmotieven die een bepaalde houtsoort nabootsen. Dit kan een motief zijn van eikenhout, beukenhout, kersenhout of tropisch hardhout. De motieven zijn dusdanig natuurgetrouw, dat u zelfs de houtnerf in de tegels kunt voelen. Om de vloer nog meer op een echte houten vloer te laten lijken, zijn de tegels niet vierkant zoals gebruikelijk, maar in de vorm van planken. De tegels kunnen daarbij verschillende afmetingen hebben in de lengte van 90 tot 180 centimeter. Laat u de vloer vakkundig leggen dan zal er geen enkel onderscheid meer te zien zijn met de klassieke houten vloer.

De voordelen van een keramische parketvloer

I

Ten opzicht van een houten vloer heeft een keramische parketvloer tal van voordelen.

I

Wilt u ook een natuurlijk uitziende houten vloer, maar ziet u op tegen de nadelen van houten vloeren? Een keramische parketvloer heeft enkel de voordelen van een houten vloer en niet de nadelen, zoals het grote onderhoud en de gevoeligheid voor schade en vocht.

I

Een keramische houtvloer is geheel krasvrij. Hoe vaak u ook met meubels gaat schuiven of op plekken waar de vloer intensief gebruikt wordt. Krassen en butsen zult u op deze vloer daarom niet zien.

I

Keramische parketvloeren zijn overal in de woning te leggen. Ook op plekken die gevoelig zijn voor vocht, zoals de keuken of de badkamer. Dit kunt u met een houten vloer niet doen, want hout gaat uitzetten of krimpen.

I

Een houten vloer is normaliter niet geschikt voor vloerverwarming. Ook hier zal het hout beginnen te werken en kan de vloer zelfs beschadigd raken. Met een keramische parketvloer kunt u gewoon vloerverwarming leggen en loopt u altijd over een warme vloer.

I

Het enige onderhoud wat u aan de vloer heeft is stofzuigen en dweilen. U hoeft geen groot onderhoud te plegen en desnoods kunt u de vloer ook met de meer agressievere schoonmaakmiddelen reinigen.

tegels
Vloerverwarming
keurmerk

WIJ HEBBEN MEER DAN 25 JAAR ERVARING

Bel ons op

0320 – 744 000

Flevisteen.nl
tegels
Tegels
Keramisch hout tegels

Vloerverwarming

Een zeer groot voordeel ten opzichte van een echte houten vloer is dat vloerverwarming onder een keramische parketvloer probleemloos kan. U heeft dan een uitstekende combinatie met een verwarmde vloer die niet onder doet voor een echte houten vloer. Bij Flevisteen kunt u én uw keramische parketvloer bestellen én vloerverwarming laten aanleggen. Uiteraard mag u er ook enkel een vloer uitkiezen. Maar wilt u ook vloerverwarming dan hoeft u niet zelf een installatiebedrijf in te schakelen. Wij leggen vloerverwarming beste kwaliteit in uw woning met een uitstekende en hoge kwaliteit keramische houtvloer. Wij nodigen u daarom graag uit om de grootste showroom van Nederland te bezoeken, waar u zich door vakkundig personeel kunt laten voorlichten over de mogelijkheden.

Waarom zou u voor vloerverwarming kiezen? Vloertegels zijn van nature koud om over te lopen, dus ook uw keramische parketvloer. Met vloerverwarming kiest u voor een voortdurend warme vloer die zeer comfortabel aanvoelt om over te lopen. Maar er zijn meer redenen om voor vloerverwarming te kiezen. Vloerverwarming verwarmd uw woning veel geleidelijker en efficiënter dan bijvoorbeeld radiatoren. U bent dus veel minder energie kwijt. Hiermee spaart u het milieu, maar ook uw portemonnee. Een ander voordeel, waar veel mensen niet van op de hoogte zijn, is dat vloerverwarming tijdens hete zomers juist uw huis aangenaam kan verkoelen. Er stroomt dan geen warm water, maar koud water door de leidingen en heeft u zelfs bij heet weer een aangenaam binnenklimaat. Met vloerverwarming heeft u tevens ruimte over, want u heeft geen ontsierende radiatoren meer in het zicht hangen.

Vloerverwarming kiezen in combinatie met een keramische parketvloer is daarom een uitstekende keuze. De tegels geleiden de warmte van de vloerverwarming zeer goed, zodat er een geleidelijke en constante warme gecreëerd wordt. De vloer houdt de warmte ook nog eens langer vast. Ook hierdoor kunt u energie besparen, want u hoeft uw thermostaat lang niet zo hoog te zetten. Er zijn verschillende methodes om vloerverwarming aan te leggen. Dit is onder andere afhankelijk van de hoogte van uw vloer, maar ook of u vloerverwarming kiest die door uw cv-ketel verwarmd wordt of dat u elektrische vloerverwarming neemt. Laat u daarom voor vloerverwarming beste kwaliteit en een keramische parketvloer door ons voorlichten wat het beste bij uw situatie past.

Keramisch natuursteen

Wilt u juist een natuurstenen look, dan kunt u uiteraard kiezen voor een echte natuursteen vloer. Als u kiest voor natuursteen, dan moet u toch rekening houden met enkele nadelen van natuursteen. Een groot nadeel van natuursteen kan de gevoeligheid zijn. U moet met het reinigen van een natuursteen vloer letten op welke schoonmaakmiddelen u gebruikt. Bepaalde schoonmaakmiddelen zijn veel te agressief voor natuursteen en kan de steen beschadigen. Ook kunnen lang niet alle natuursteensoorten gecombineerd worden met vloerverwarming. Een goed alternatief is keramisch natuursteen. Deze vloer is niet van echt natuursteen te onderscheiden en u heeft een grote keuze uit de verschillende soorten natuursteen motieven, zoals marmer, graniet of leisteen. Een vloer van keramisch natuursteen is duurzaam, niet gevoelig voor bepaalde schoonmaakmiddelen en prima met vloerverwarming te combineren.

Uw keramische parketvloer bij Flevisteen

Wilt u ook een hoge kwaliteit vloer met enkel de voordelen van een houten of natuursteen vloer en niet de nadelen? Kies dan voor keramisch parket of een keramische natuursteenvloer. Bij ons, in de grootste showroom van Nederland kunt u alle mogelijkheden bekijken en u van deskundig advies laten voorzien. Tevens kunnen wij u adviseren over de mogelijkheden van vloerverwarming en kunnen wij geheel vrijblijvend een offerte voor u opstellen.

Visgraat

Klassieke elementen in je interieur zijn weer in de mode. Voerden vorige jaren vooral industriële woningtrends de boventoon, de nieuwste trends keramisch parket zijn nu zijn vintage stijlen. En dat mag best een tikje chique. Laat bijvoorbeeld houtlook tegels leggen als luxe parketvloeren van weleer, dus in een visgraat-, Versailles-of Hongaarse punt. Denk aan smal visgraatparket met donkere wenge tegels of ga voor een moderne variant met brede stroken in licht of white wash eiken. Zulke patronen doen het ook goed in badkamers of keukens, en trek dat gerust door naar de wanden. Dat geeft gegarandeerd een groots effect.

Casamood

Casamood keramisch parket Casa Dolce Casa is een jong Italiaans merk dat sinds 1994 op de markt is gekomen. De meest voorkomende tegel in het merk Casa Dolce Casa is de Casa Mood. Hier krijgen wij bij Flevisteen de meest aanvragen op. Casa Dolce Casa heeft veel meer...

Panaria

Panaria keramisch parket Planaria is sinds 1974 een toonaangevende producent van vloeren en bekleding in huis. Ze produceren zowel binnen- als buitenoppervlakken met behulp van hoogwaardige materialen zoals traditioneel porselein, gelamineerde houten vloeren of stenen...

Casa Dolce Casa

Casa Dolce Casa is een jong Italiaans merk dat sinds 1994 op de markt is gekomen. De meest voorkomende tegel in het merk Casa Dolce Casa is de Casa Mood. Hier krijg wij bij keramisch parket de meest aanvragen op. Casa Dolce Casa heeft veel meer te bieden dan alleen dit type. Met een echt Italiaans karakter en diverse style soorten is dit een pareltje onder de keramische vloeren.

Flaviker tegels

Flaviker tegels zijn tegels die afkomstig zijn van tegelbedrijf Flaviker Pi.Sa uit Italië. Dit bedrijf is al vele jaren gespecialiseerd in het ontwerpen en ontwikkelen van hoge kwaliteit tegels. Deze tegels kunnen voor diverse toepassingen gebruikt worden. Zo kunnen de Flaviker tegels gebruikt worden om de wanden in de badkamer te bekleden, maar zijn de tegels ook geschikt voor de keuken, huiskamer en tuin.

Refin tegels

Keramiek is een fijn materiaal om tegels van te maken voor vloeren en wanddecoratie. Vooral omdat tegels de mogelijkheid bieden om vloerverwarming aan te brengen in een woning of winkelpand. Bovendien is het slijtvast en heeft het minder onderhoud nodig, dan bijvoorbeeld een houten vloer, laminaat en linoleum. Geef uw woning of winkel een nog mooiere uitstraling, met refin tegels, uiteraard van het mooiste keramiek.

Sant Agostino

Veel mensen denken bij het gebruik van tegels in hun huis vooral aan de zogenaamde ‘natte cellen’: de badkamer, de wc, en, niet te vergeten, de keuken. Tegenwoordig is dit allang niet meer het geval. Tegels zijn praktisch, onverwoestbaar en makkelijk te reinigen! En een zeer luxe uitstraling kunnen hebben, dat weten veel mensen niet.

Adres

Nikkelstraat 3,
8211 AJ Lelystad

Navigeer naar

Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00 - 17:00
Woensdag 10:00 - 17:00
Donderdag 10:00 - 17:00
Vrijdag 10:00 - 17:00
Zaterdag 10:00 - 16:00
Zondag Gesloten